Barcelona Zoo – het perfecte dagje uit

Monkey by mariosp

Voor degene die reizen met kinderen en die een pauze willen van de hectische straten van Barcelona, kunnen de dierentuin van Barcelona op zoeken. Met 2000 dieren en een geweldige locatie in het hart van de Stad, een bezoek aan de dierentuin is de ideale manier om een beetje variatie toe te voegen aan je reis.

Denk je aan een reis naar Barcelona? Om de bovenstaande korting te ontvangen moet u een klant zijn van Oh-Barcelona.com en een accommodatie boeken.

Zie meer beschikbare kortingen in Barcelona

Sinds de oprichting in 1892 is de Barcelona Zoo een leider in dierenbescherming en op de dag van vandaag herbergt het unieke soorten dieren vanuit de hele wereld. Om deze lijn aan te houden is de dierentuin bezig meer ruimte vrij te maken voor zijn bewoners, onder andere door de waterdieren naar een nieuwe plek bij het Fórum te brengen, de Zoo Marí (gepland voor 2014-2015).

Meerkat by Cdamian Elephant by cdamian Barcelona Zoo

In de tussentijd kun je de zeer populaire dolfijnenshow, een gigantische miereneter, Komodo draken, flamingo’s en tal van andere dieren bekijken. Barcelona Zoo is beroemd voor het feit dat ‘s werelds enige bekende albino gorilla, Snowflake, huisvestigde. Sneeuwvlokje is helaas in 2003 overleden. Echter, ondanks de beroemde status van Sneeuwvlokje, heeft de dierentuin ook een wereldberoemde collectie van primaten, waaronder Borneose organutans. Een bezoek aan deze dierentuin is de moeite waard, aangezien veel van deze primaten met uitsterven bedreigd zijn. De Doñana Volìere speelt daarnaast een grote rol in het herbevolken van het aantal vogels in Spanje. Andere bewoners die met uitsterven bedreigd worden, zijn de wilde katten – bijvoorbeeld de majesteueze Sumatraanse tijger, die zeker de moeite waard is om te zien. In het totaal huisvestigt de Barcelona Zoo meer dan 400 verschillende soorten dieren.

Het park is 32 hectare groot en ligt naast het Parc de la Ciutedella, Barcelona Zoo ligt op een makkelijk bereikbare plek voor toeristen. Het park zelf is een echte traktatie, met tal van fotomogelijkheden, waaronder de prachtige ‘Casacade’ een fontein-sculptuur gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1888.

In veel opzichten is Barcelona Zoo een verborgen parel in het hart van de stad – het is slechts 20 minuten lopen van Las Ramblas en is gemakkelijk bereikbaar met de metro, bus en tram. Als je kans wilt hebben om te wisselen van de mens gecreeërde wereld naar de natuurlijke schoonheden, dan is deze dierentuin zeker een bezoek waard.

Dolphins by cdamian Giraffe by youngdarren

 

clockOpeningstijden

Openingstijden: vanaf 10:00 uur het gehele jaar door

Sluitingstijden:
1 januari tot 26 maart 17:30
27 maart tot 15 mei 19:00
16 mei tot 15 september 20:00
16 september tot 29 oktober 19:00
30 oktober tot 31 december 17:30

clockTalen

Castellano English Deutsch Italiano French Dutch Catalan

Catalaans, Nederlands, Frans, Italiaans, Duits, Engels, Spaans, Russisch, Japans, Chinees & Portugees.

euroBetaalmethoden
Visa, Mastercard & Ideal
Prijs: Volwassenen: € 19,60
Kinderen (3-12 jaar oud): €11,80
homeAdres

Barcelona Zoo, Parc de la Ciutadella, 08003 Barcelona

globeKaart
Klik hier voor de kaart
Hoe kom ik er

Metro: Ciutadella/Villa Olímpica image
Tram: Ciutadella/Villa Olímpicaimage
Bus: 14, 39, 40, 41, 42, 51, 71, 92, 141, B20, B25, V21

Opmerkingen

Claim je 10% korting als je met Oh-Barcelona boekt. Als je eenmaal je accommodatie hebt geboekt, zullen we de volledige instructies via e-mail versturen.

Hoe te boeken met Oh-Barcelona
10%

Boek nu jouw accommodatie om de kortingen te ontvangen,klik hier!

Bespaar tot 30% met onze Oh-Barcelona kortingen, klik hier!

Hoe te boeken met Ticketbar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here